Wednesday, April 29, 2009

Jalan2 Ke Bandung & Kota Jakarta

In the middle of last Mac, my fren and me went to Indonesia, for holiday. Saje nak perabih duit.
Masa tu ada promotion Air Asia, so member aku ni naik gila tengok price dia, trus ajak aku join g Indon. Aku pun x pnah p sana, trus berstuju dengan tanpa berfikir banyak kali.

Aku malas nak cerita banyak kat sini, korang tengok la gambar2 yg aku upload ni. Aku just nak crita sket je berkenaan perjalanan aku ni, kitorang punya vacation ni adalah di Bandung dan Jakarta, flight kitorg dari KLIA turun di Jakarta dan kami terus ke Bandung naik keretapi. Memang seronok la naik keretapi dia. Lalu kawasan2 bukit yang ada padi huma, lalu gaung2 yang dalam2 tahap cipan punya sampai gerun bila menengok kat bawah masa train tu lalu kat jambatan. Perghh.. kat Malaysia memang tak jumpa punya.

Kitorang kat bandung 2 hari 2 malam. Sempat naik gunung berapi, g shopping, g kolam air panas. huhu.. memang bes la, aku suggest korang pegi la. Nak honeymoon kat Bandung pon sesuai gak. Hari ke-3 pagi kitorang bertolak ke Jakarta semula. Kat sana kitorang dok satu malam, pusing2 Kota Jakarta, g taman mini Indon, g Hard Rock Cafe Jakarta, g shopping, abis.... balik. Sekian. Enjoy the photoes!














































Post a Comment