Wednesday, June 24, 2009

Kursus dan jalan2 kat Langkawi

Mungkin ini adalah kursus yang terakhir aku boleh pegi untuk tahun ni. Sebab bilangan hari berkursus aku dah lebih 7 hari. Disebabkan kemungkinan itu, maka aku telah menghasut bos aku utk izinkan aku join kursus ni, kat Pulau Langkawi tu.

Korang jangan tak caya la kalau aku cakap this is my first time jejak kan kaki kat Langkawi. Seumo hidup la ni baru nak mai.

Kitorg kursus kat Langkawi lebih untuk menyumbang kepada ekonomi negara berbanding mai nak berkursus. Al maklumlah banyak barang murah. Lebih2 lagi coklat. Aku pun takde la shopping sgt, untuk coklat tu habis la 400, tolak 360. Sikit je aku beli tu. Itupun beli utk org lain.

Seronok la dapat release tensyen kat opis ni. Aku punya kelas tak banyak. Tp alhamdulillah aku dpt ilmu baru dari kelas yang takde nak serius sgt itu. 2nd day petang, kitorg diberi pelepasan aktiviti bebas. Aku pakat2 gi jenjalan kat Mangrove. Gi rumah sangkar ikan, tengok ikan2 hiasan, ikan sumpit (memang unik la ikan ni boleh pancut air), ikan pari, ikan buntal pon ada..






pastu pi bagi burung helang makan and jelajah gua kelawar..

pastu pi pusing2 pulau, haha best la.. mesti korg pon pernah mai kan?

dah sudah tu, pi naik cable car pulok.. haha ni lagu satu yg seronok.. pi kat sky walk tu.. mak aih cantik nyer pemandangaaan..

awek2 pun cantik jugak.. hihihi..


ni ke rupa mahsuri? ntah la labu..

lain kali kalau mai lagi, aku nak ronda satu langkawi nih..
Post a Comment