Sunday, November 7, 2010

Selamat Pengantin Baru buat sahabatku Budin..

“Testing..testing..siji..loro..Aku nikahkah dikau...”

Alhamdulillah pada 5 November 2010 (hari orang beragama Hindu menyambut Deepavali tuu..ahaha..jgn marah haa), kawan aku merangkap ex-housemate aku ni selamat diijab kabulkan dengan pasangan hati sejiwanya yang telah ditakdirkan dahulu bertemu kenal masa studi kat U.

Dilanda gelombang badai, ujian dan dugaan, namun jodoh tidak ke mana..akhirnya mereka tetap disatukan...


Aku terasa satu perpisahan yang agak sadis bila dia keluar dari rumah ni, kitorg berkenalan sejak masuk kje, lebih kurang 2 tahun, akhirnya dia keluar dari rumah ni secara wajib and no compromi sbb nnt bini dia akan mengamuk kalau dia masih nak dok umah bujang..ahaha..

So secara otomatik bil sewa umah bulan2 aku naik sbb xde org replace dia..hahaha...lari bajet aku.


Well, setiap pertemuan ada perpisahannya, setiap yg single ada couplenye..aku pun kne bersiap sedia untuk dihalau keluar dari rumah skarang ni sbb housemate aku lg sorang akan berkahwin jugak tahun dpan n dia nak duk kat umah ni, sbb dia yg carik rumah ni dlu n rumah ni pun dkat ngan tmpat kje dia..xpe..aku ni baik hati org nye.. biarlah aku membawa diri ke mana yang patut..huhuhu..yg penting bak meh duit deposit aku balik!! Wakkakaa..

Budin..budin..

Teringat plak aku kisah cinta yg ko criter kt aku dulu..kesetiaan, kecurangan yg korang berdua buat antara satu sama lain, suka duka, akhirnya...hmm tu dia..MB Selangor dok sblah tue!!! Apsal pak mentua ko tak jemput Sultan Selangor sekali a? Ahaha..

Dan lagi satu, bila aku nk tengok tv je, kesedihan melanda sbb TV ko yg 42 inci tu dah brtukar dgn TV PUSAKA ko yg 16 inci (ye ke 16”..ah tp kecik ah)..dan hanya brwarna kelabu asap sahaja color nye disebabkan kne panah petir tue...nak tengok DVD pun naik menyampah..ahahahaha..adoi laa..sedih btul..Tapi takpe, Fazli dah redy nak beli TV baru, cuma kecik sket dari ko punye sbb bajet dia kecik, ok la dr tv 1 kaler ko tu..ahaha..kalu bini ko outstation n ko xde geng nk tgk movie, sudi2 la merempat kat umah kitorg nih..hahaha..rumah ni sntiasa trbuka utk ko selagi aku n fazli ada kt sini..mungkin smpi bulan 4/2011 kot..sbb hazwan nak kawin bulan tue....tp mn la tau dia nak april fool kan aku n fazli..sje wat gempak padahal lmbt lg nak nikah...wakakakaa..

Wokeh...Selamat berbulan madu..tp jgn ko gatal2 nak cari “MADU” plak pastu..ahaha..moga berbahagia sampai ke syurga dan dimurahkan rezki..CONGRAT BRO!!!


Post a Comment